به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ایمان افتخاری امروز در نشستی خبری که در راستای انعقاد تفاهم نامه با دکتر محمد تقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس به صورت مجازی در محل صندوق حمایت از پژوهشگران برگزار شد، افزود: تاکنون این صندوق از ۵۶۱ طرح مصوب دانشگاه تربیت مدرس حمایت کرده و مجموعا ۷درصد اعتبارات این صندوق به دانشگاه اختصاص یافته است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران افزود: طرحهای مصوب این دانشگاه شامل ۳۵ طرح پسادکتری، ۲ طرح پسادکتری معرفی شده از سوی بنیاد ملی نخبگان، ۴۵ طرح پسا دکتری تفاهم نامهای، ۲ طرح پسا دکتری کرسی پژوهشی، ۹۸ طرح رساله دکتری، ۶ ثبت بین المللی اختراع طرح صنعتی، ۳ طرح مورد حمایت از همایشها و رخدادهای علمی و ۴ گرنت پژوهشی میشود.
وی با بیان اینکه حمایت از ۳ کرسی پژوهشی، ۵ مورد طرح بین الملل و ۳۵۸ طرح پژوهشی از دیگر حمایت های صندوق به شمار می رود، بیان کرد: بر اساس آمارها ۷ درصد طرحهای مصوب این صندوق مربوط به این دانشگاه میشود ضمن آنکه ۷ درصد اعتبارات ما نیز به طرحهای مصوب دانشگاه تربیت مدرس اختصاص یافته است.
افتخاری با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده با دانشگاه تربیت مدرس گفت:در این تفاهم نامه زمینههای همکاری برای اجرای پسا دکتری ویژه فراهم خواهد شد. در این تفاهم نامه تمرکز طرح پسادکتری ویژه در جذب نخبگان برتر شاغل در دانشگاههای کشور و همچنین نخبگان ایرانی خارجی از کشور در دانشگاههاست. محتوا و ساختار پسا دکتری ویژه با پسا دکتری عادی یکسان است ولی در طرح پسا دکتری ویژه یک مرحله اضافه برای جذب دانشجویان برتر در دانشگاهها دیده شده است.
افتخاری افزود:در این برنامه پسا دکتری ویژه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور بستههای حمایتی تعریف شده تا پژوهشگران طرح های خود را اجرایی کنند. این بستهها شامل «حق التحقیق» و «پژوهانه» برای فعالیتهای پژوهشی و سفرهای علمی هستند.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه با مراکز علمی، افراد برجسته و دارای صلاحیت که عملکرد درخشانی در این دوره داشته باشند، جذب دانشگاهها می شوند؛ مدت زمان طرح پسا دکتری ویژه یک سال است که در صورت تایید و توافق، این مدت زمان تا یک سال دیگر قابل تمدید خواهد بود.
افتخاری گفت: طرحهای اجرا شده در این دوره، طرحهای تحقیقاتی هستند که در دوره دکتری به بلوغ کافی نرسیده است و در مدت یک تا دو ساله این طرحها به بلوغ فناوری می رسند.
امکان بهره مندی متخصصان غیر مقیم از طرح پسادکتری ویژه
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: متخصصان ایرانی غیر مقیم که مایل به شرکت در طرح پسا دکتری ویژه هستند می توانند به صورت آنلاین در سامانه جذب وزارت علوم ثبت نام کنند و در صورت درخواست دانشگاهی برای جذب شان با بارگذاری معرفی نامه و درخواست دانشگاه در این سامانه ثبت نام کنند و بعد از ارزیابی صندوق حمایت از پژوهشگران از تسهیلات بهره ببرند.
افتخاری افزود: به منظور حمایت از طرحهای محققان ایرانی غیر مقیم مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان اختصاص داده شده که برای اجرای طرحشان از سوی صندوق دریافت خواهند کرد. تاکنون بسته حمایتی طرح پسا دکتری به ۱۲۰۰ نفر از فارغ التحصیلان برتر اختصاص داده شده است.
وی افزود: این میزان حمایت برای ۱۳ دانشگاه بوده است.
نظر شما